NHA

NHA is een afkorting voor Nationale Handelsacademie en is een particulier onderwijsinstituut. De NHA is in 1930 opgericht door een onderwijzer die onderwijs voor iedereen betaalbaar en bereikbaar wilde maken. Volgens NHA hebben sinds de oprichting al meer dan 2 miljoen mensen een opleiding of cursus gevolgd bij hen.

Over de NHA

De NHA onderscheidt zich door verschillende cursussen en diverse soorten opleidingen aan te bieden. De NHA biedt niet alleen beroepsopleidingen aan, maar heeft ook speciale cursussen en trainingen voor iedereen die graag een eigen bedrijf wil starten. De NHA biedt een dergelijke cursus per branche, je krijgt dus echt gericht les én daarnaast persoonlijke begeleiding van een docent die je altijd via internet vragen kunt stellen. Naast deze unieke cursussen voor beginnende ondernemers biedt de NHA ook beroepsopleidingen, taalcursussen, hobbycursussen en middelbare schoolopleidingen aan.

Voordelen van de NHA:

 • De voordeligste opleider van Nederland
 • Meer dan 85 jaar ervaring
 • 15 dagen gratis les op proef
 • Persoonlijke begeleiding

Cursussen

De NHA is gespecialiseerd in cursussen, zowel in taalcursussen als hobbycursussen. Jaarlijks verwelkomt de NHA meer dan 10.000 cursisten. Je gaat praktijkgericht aan de slag en krijgt een basispakket met informatie en/of materialen, zodat je direct van start kunt.

Betaalbaar studeren

Wanneer je gaat studeren bij de NHA kom je vaak in aanmerking voor het zogenaamde STAP-budget: :

 • Met het STAP-budget van de overheid krijg jij tot €1.000,- voor een cursus of opleiding
 • Je kunt op 6 momenten verdeeld over een kalenderjaar het STAP-budget aanvragen.
 • Om in aanmerking te komen moet je gekozen opleiding relevant zijn voor de arbeidsmarkt.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (denk bijvoorbeeld aan studiefinanciering).
 • Je bent ouder dan 18 en jonger dan 67.
 • Je aanmelding moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden voordat je studie begint, zijn ingediend.
 • 1Is je opleiding duurder dan €1.000,-? Dan betaal je zelf het verschil nadat het STAP-budget is goedgekeurd.

Erkende opleiding

De NHA is als opleider erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het voortgezet onderwijs. Bij NHA kun je het VMBO, HAVO en VWO thuis volgen onder begeleiding van een vakdocent. Vervolgens kun je kiezen of je het staatsexamen wilt doen of alleen deelcertificaten wil volgen. Naast de erkende middelbare school diploma’s, kun je ook beroepsbranche erkende diploma’s behalen bij de NHA. Onder meer de beroepsopleidingen gewichtsconsulent, fitness trainer A, de pedicure opleiding en verschillende psychologie studies van NHA zijn door de desbetreffende brancheverenigingen erkend. Wat betreft onze hobbycursussen krijg je na afloop een NHA instituutsdiploma. Doordat de NHA de grootste thuisstudie opleider van Nederland is, hebben dergelijke diploma’s inmiddels zichzelf in de markt bewezen en krijg je hiermee erkenning op waarde.

Eigen bedrijf starten

De NHA biedt speciaal voor startende ondernemers per branche gerichte cursussen. Ideaal voor iedereen die staat te trappelen om een eigen bedrijf te starten, maar niet zo goed weet hoe te beginnen. De voordelen van deze cursussen:

 • Met de cursus vergroot je jouw vakkennis
 • De NHA helpt je actief bij het opzetten van je eigen bedrijf
 • Je krijgt een eigen ondernemerscoach om je te begeleiden
 • Bij de meeste cursussen word je ook na het doorlopen van de cursus nog gecoacht
 • We leren je hoe je met weinig geld klanten binnenhaalt en succes kan behalen!

Vakgebieden

Bij de NHA kun je uit diverse opleidingen en cursussen kiezen. Je kunt onder meer voor de volgende interessegebieden bij de NHA terecht:

 • Beauty & Wellness
 • Zorg & Welzijn
 • Psychologie & Coaching
 • Onderwijs & Pedagogiek
 • Fotografie & Multimedia
 • Financiële administratie
 • Computer
 • Marketing & Communicatie
 • Creatief
 • ICT

Thuisstudie?

Studeer waar en wanneer je wil met NHA. Door onze flexibele opleidingen en cursussen kun je studeren wanneer het jou uitkomt.

Flexibel onderwijs

Nergens kun je zo flexibel studeren als bij de NHA. WIj geven jou alle informatie en materialen om zelf aan de slag te gaan. Dus of je nu een tijd wil reizen en ondertussen in het buitenland een opleiding wil volgen, of een drukke baan hebt en in de avonduren een cursus wil volgen: de NHA maakt het mogelijk.

Met hulp van een docent

Wanneer je kiest voor een thuisstudie zul je af en toe vragen hebben. Bij NHA is dit geen enkel probleem, bij elke cursus en opleiding staat er een vakdocent voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Zo begeleiden we je tijdens de thuisstudie, wordt huiswerk nagekeken en ontvang je feedback op je voortgang.

NHA Zakelijk

De NHA biedt ook werkgevers de kans om cursussen af te nemen voor hun personeel. NHA Zakelijk zet in op het verhogen van het werkplezier en zorgt ervoor dat medewerkers zich blijven ontwikkelen.

Door te kiezen voor NHA Zakelijk staan je medewerkers er tijdens hun studie nooit alleen voor. Ze bevinden zich in een community onder begeleiding van een vakdocent en krijgen deskundige begeleiding. Als werkgever krijg je inzicht in de resultaten en voortgang van je werknemers. Zo weet je precies hoe ze ervoor staan en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben.

NHA Zakelijk heeft een breed studieaanbod, we bieden meer dan 500 verschillende cursussen aan. Hierdoor is er voor elke branche en type medewerker een passende cursus of opleiding te vinden. Dit is niet alleen leuk voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Want werknemers die de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen, zijn gelukkiger in hun werk en dat zie je terug in de resultaten van het bedrijf. Een win win situatie dus.

Ben je geïnteresseerd en benieuwd wat NHA Zakelijk jouw bedrijf te bieden heeft? Neem dan vrijblijvend contact met NHA op. Populaire opleidingstrajecten van NHA zakelijk zijn:

 • Zakelijke talenkennis
 • Slimmer werken
 • Marketing

Wat houdt de NHA examengarantie in?

Bij de NHA krijg je examengarantie. Dit houdt in dat wanneer je de eerste keer zakt voor je examen, je het een tweede keer gratis over mag doen en hiervoor niet opnieuw lesgeld hoeft te betalen. Zak je de tweede maal weer? Dan krijg je het door jouw betaalde lesgeld terug, dit geldt tot drie jaar na het starten van de opleiding.

Taalcursussen bij de NHA

Studeren op een manier die past bij deze tijd. Bekijk online de Proeflessen. Beginners, gevorderden of meergevorderden niveau. Keuze uit 20 talen! Persoonlijke taaldocent. Unieke studiemethode. Flexibel studeren. Online oefenopdrachten. Op alle fronten erkend.

Effectiever leren dankzij een unieke taalmethode

 • Een persoonlijke taaldocent
  Je staat er nooit alleen voor. De docent geeft gesproken feedback en helpt je met de juiste uitspraak.
 • Helder, aansprekend lesmateriaal
  Onderzoek bewijst dat je beter leert van papier. Daarom krijg je bij de NHA slim opgebouwd lesmateriaal met veel afwisseling.
 • Slimmer leren met unieke studietools
  De online leeromgeving biedt je verschillende talentools. Ontdek hoe deze tools jou helpen bij het leren van de taal.

Wanneer kan ik met mijn opleiding starten?

Bij NHA kun je flexibel studeren en dit is in tegenstelling tot veel andere thuisstudie aanbieders écht flexibel: bij NHA mag je elk moment van het jaar beginnen, precies wanneer het jou uitkomt. Je hoeft dus niet op een nieuw trimester, semester of schooljaar te wachten. Je kunt van start zodra je de eventuele lesstof of leermaterialen in huis hebt. Vervolgens krijg je een online vakdocent toegewezen die je uitleg kan geven indien je dit wenst.

Wat is een NHA Instituutsdiploma?

Bij de NHA kun je diverse cursussen en opleidingen volgen. De meeste opleidingen zijn door de overheid erkend of door de desbetreffende branchevereniging. Volg je een cursus dan krijg je een NHA Instituutsdiploma wanneer je de cursus goed doorlopen hebt of het eindexamen hebt behaald. Dit Instituutsdiploma is ontwikkeld door de NHA zelf en door onze jarenlange ervaring heeft het diploma inmiddels op de arbeidsmarkt absoluut een waarde.